Köpvillkor

Följande villkor gäller för kund och försäljare via webbplatsen KOKSGIGANTEN.SE. Kund är antingen myndig privatperson över 18 år med kundkonto registrerat hos KOKSGIGANTEN.SE eller svenskt företag med kundkonto registrerat hos KOKSGIGANTEN.SE. Försäljare är KÖKSGIGANTEN, en del av Renovering & Målning KGA Kommanditbolag (Org.nr: 969717-4051).

1. Allmänt
1.1 I samband med sin registrering av kundkonto hos oss accepterar kunden dessa köpvillkor. Kunden bör vid varje nytt beställningstillfälle ta del av dessa köpvillkor.
1.2 Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen på sajten.

2. Kundkonto, kunduppgifter
2 .1 För att kunna handla hos KOKSGIGANTEN.SE måste kunden vara myndig, ha ett kundkonto på webbplatsen och vara inloggad på detta konto med hjälp av sitt användarnamn och sitt lösenord. Kundkonto skapas genom att kunden fyller i de obligatoriska person- och adressuppgifterna.
2.2 De uppgifter som registrerats hos KOKSGIGANTEN.SE sparas och kommer bara att användas av KÖKSGIGANTEN. Vi kommer inte att sälja eller ge bort kunduppgifter till någon annan än våra transportföretag. Enda gången något förs vidare till annan part är vid eventuell betalningstvist eller om svensk lag kräver det.

3. Priser
3 .1 Priserna på KOKSGIGANTEN.SE anges i svenska kronor och är inklusive moms.
3.2 KÖKSGIGANTEN har rätt att göra prisändringar utan att i förväg avisera detta. Kunden betalar det pris som angavs på webbplatsen vid beställningstillfället. Fraktkostnaden kan dock ändras efter överenskommelse med kunden om leveransadressen är norr om Gävle eller till en ö eller till en glesbygdsort samt om beställningens värde understiger 5000 kr.
3.3 Kunden betalar fraktkostnad per beställning.
3.4 Om leveransen skulle bli uppdelad på flera tillfällen meddelas kunden detta så snart som möjligt. Kunden betalar fortfarande bara en frakt och expeditionsavgift per beställning.

4. Beställning
4.1 Beställningen ska ske via webbplatsen och kräver att kunden är inloggad på sitt konto hos KOKSGIGANTEN.SE.
4.2 KOKSGIGANTEN.SE reserverar sig för att lagervaror (till exempel handtag) som fanns då kunden lade sin beställning kan ha tagit slut i lager.

5. Betalning
5.1 Kunder utan betalningsanmärkningar har möjlighet att betala i efterskott mot faktura. Om beloppet överstiger 1000 kr behöver vi 20% (en femtedel) av summan i förskott via bankgiro till det konto som anges vid beställningen och i orderbekräftelse.
5.2 Alla har möjlighet att betala i förskott via bankgiro till det konto som anges vid beställningen och i orderbekräftelse.
5.3 Om kunden inte angett korrekta avsändaruppgifter kan pengarna inte tas emot och kunden kommer att få krav på betalning.
5.4 Sker ej betalning i rätt tid debiteras ränta (referensränta plus åtta procent) och ersättning för de kostnader som är förenade med dröjsmålet. Om vi måste skicka en betalningspåminnelse tar vi 30 kr i avgift för detta.

6. Leverans
6 .1 Förväntad leveranstid anges på webbplatsen samt i orderbekräftelsen som skickas via e-post. Ett leveransbesked via e-post skickas även när beställningen lämnar oss.
6.2 Om leveransen skulle bli uppdelad på flera leveranstillfällen meddelas kunden detta så snart som möjligt.
6.3 . För beställningar med en total vikt under 1 kg eller över 20 kg sker leveransen direkt hem till kund. Beställningar mellan 1 kg och 20 kg kan aviseras och skickas med Postpaket för privatkund och Företagspaket för företagskund. Kunden har 14 dagar på sig att hämta ut det paket som aviserats. För försändelser som inte löses ut och därför går i retur till oss debiteras en avgift på 300 kronor inklusive moms för hantering plus den verkliga fraktkostnaden.
6.4 Vid leverans till kunden är KÖKSGIGANTEN ansvarig för om varorna skadas eller försvinner under transporten. Det åligger kunden att kontrollera paketets skick. Skador på varan ska noteras PÅ CHAUFFÖRENS HANDDATOR och på fraktsedeln, annars har kunden inte rätt till ersättning för skador som kan relateras till transporten.

7. Retur och reklamation
7.1 Enligt distans och hemförsäljningslagen har konsumenten ångerrätt inom 14 dagar efter den dag konsumenten tåg emot varan. Specialtillverkade varor är undantag. Ångerrätt gäller inte i samband med köp av luckor, lådfronter, dörrar, lister, socklar, lådbottnar mm. som är tillverkade efter kundens mått. Företagskunder har ingen ångerrätt. Om kunden utnyttjar ångerrätten i samband med icke måttanpassade varor ska kunden stå för returkostnaden. KÖKSGIGANTEN återbetalar hela beloppet för de produkter som returneras inom 15 dagar.
7.2 Reklamation av defekt (felaktig eller skadad) ska alltid ske via webbplatsen eller via e-post direkt till kundtjanst@koksgiganten.se. Returer måste godkännas av KÖKSGIGANTEN. Efter godkännande står KÖKSGIGANTEN för returkostnader och skickar den eventuella reklamationsfraktsedel som kunden behöver om varan ska returneras. KÖKSGIGANTEN kommer ej att lösa ut paket mot postförskott eller att i efterhand betala porto för reklamationer skickade på annat sätt än angivet ovan.
7.3 Synliga skador på godset ska NOTERAS PÅ FRAKTSEDELN och anmälas till KÖKSGIGANTEN senast 24 timmar efter mottagandet.
7.4 Det åligger kunden att kontrollera beställda produkter vid mottagning med hänsyn till eventuella fel och brister. Finner kunden genom sin undersökning att produkten är behäftad med fel eller brist skall kunden reklamera detta skriftligt senast 7 dagar från leveransdagen. Sker icke sådan reklamation anses kunden ha godtagit det skick som produkten levererats i.
7.5 Vid reklamation av defekt gäller i första hand byte till ny vara.
7.6 Varorna ska returneras i oförändrat skick, dvs får inte vara använd. Vid all leverans från kunden till KÖKSGIGANTEN är kunden ansvarig för om varorna skadas eller försvinner under transporten.

8. Friskrivning från ansvar för indirekta skador, följdskador eller oförutsedda skador
8.1 Vi friskriver oss från alla indirekta skador, följdskador eller oförutsedda skador (inklusive men inte begränsat till skador avseende utebliven vinst, personskador, skada orsakad av bristande uppfyllelse av en förpliktelse) till följd av felaktig eller icke fackmässig montering av luckor, handtag eller beslag, olämplig användning av produkterna, eller felaktig eller försenad leverans.

Copyright © Renovering & Målning KGA KB, 2006-2020. Tureborgsgatan 2 A, 654 65 Karlstad
Tel: 0586 58307 Mobil: 073 7543 418